REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Miso-tahini dresink s javorovým sirupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salátový dresink podle japonského receptu připravený z pasty miso, sezamové pasty tahini, rýžového octa a javorového sirupu.


Ingredience:
4 lžícesezamové pasty tahini
2 lžícejavorového sirupu
1 lžícerýžového octa
1-2 lžičkymisa
teplá voda

Postup:

1. Všechny suroviny dáme do misky a vyšleháme je vidličkou dohladka
2. Přidáme tolik vlažné vody, abychom docílili konzistence, kterou potřebujeme
3. Dresink necháme v lednici chvíli uležet, pak s ním přeléváme zeleninové saláty z čerstvé zeleniny.

Poznámka:

Miso – Pasta ze sojových bobů. Je to hustá hnědá mazlavá pasta, která se vyrábí ze sojových bobů, rýže a soli kvasným procesem. Tahini – Tato omáčka se používá na Středním východě do salátů, pokrmů hummus a baba ganuš a sladkého pečiva. Zhotovuje se z mletého sezamu, je hladká a má vysoký obsah vápníku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy