Salátový dresink podle japonského receptu připravený z pasty miso, sezamové pasty tahini, rýžového octa a javorového sirupu.
Ingredience:
4 lžíce | sezamové pasty tahini |
2 lžíce | javorového sirupu |
1 lžíce | rýžového octa |
1-2 lžičky | misa |
teplá voda |
Postup:
1. Všechny suroviny dáme do misky a vyšleháme je vidličkou dohladka
2. Přidáme tolik vlažné vody, abychom docílili konzistence, kterou potřebujeme
3. Dresink necháme v lednici chvíli uležet, pak s ním přeléváme zeleninové saláty z čerstvé zeleniny.
Miso – Pasta ze sojových bobů. Je to hustá hnědá mazlavá pasta, která se vyrábí ze sojových bobů, rýže a soli kvasným procesem. Tahini – Tato omáčka se používá na Středním východě do salátů, pokrmů hummus a baba ganuš a sladkého pečiva. Zhotovuje se z mletého sezamu, je hladká a má vysoký obsah vápníku.