REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé močáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ráno je uděláte a večer je můžete servírovat! Rychlo močáky jsou sice mírně „rozblemtlé“ konzistence, ale chuť mají výbornou. K uzenému a vínku je to skvělá pochutina.


Ingredience:
4 kgvětších okurek
1,5 kgsoli
8-10 lvody
2 kspalice česneku
2 ksfeferonky

Postup:

1. Okurky důkladně propereme pod studenou tekoucí vodou, pak je dáme do čisté vody do hrnce
2. Přidáme oloupané stroužky česneku a feferonky, dáme vařit
3. Jakmile přivedeme vodu k varu, snížíme teplotu zdroje, přisypeme všechnu sůl a necháme probublávat 40 až 45 minut
4. Okurky i s vodou odstavíme (vodu neslíváme!) a necháme vychladnout
5. Močáky zatížíme, nebo úplně zalité vodou přiklopíme krytem nádoby a necháme v pokojové teplotě kvasit.

Doporučení:

Takto připravené močáky jsou již po několika hodinách poživatelné, nejlépe však chutnají druhý den. Je třeba je spotřebovat do 4 dnů.

Poznámka:

V případě přípravy močáků okurky nepropichujeme vidličkou, jako u kvašáků!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy