REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlokvašky s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na kvašené okurky ochucené česnekem, které jsou za 5 dní ke konzumaci.


Ingredience:
Na 5 l láhev:
3 kgvětších okurek
1 lžičkahořčičného semínka
11 ksvinných listů
8 ksstroužků česneku
5 kskuliček pepře
Na nálev:
60 gsoli
2 lvody

Postup:

1. Z vody a soli svaříme nálev
2. Okurky omyjeme, očistíme kartáčkem, na několika místech je propícháme vidličkou
3. Do vymytých a vypařených sklenic naskládáme okurky, proložíme je oloupanými stroužky česneku a vinnými listy, přidáme koření a zalijeme horkým nálevem
4. Sklenice převážeme celofánem a necháme v teple 5 dní uležet.

Doporučení:

Můžeme přidat cibuli a křen.Také můžeme použít listy černého rybízu, višňové nebo dubové listí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy