Recept na kvašené okurky ochucené česnekem, které jsou za 5 dní ke konzumaci.
Ingredience:
Na 5 l láhev: | |
3 kg | větších okurek |
1 lžička | hořčičného semínka |
11 ks | vinných listů |
8 ks | stroužků česneku |
5 ks | kuliček pepře |
Na nálev: | |
60 g | soli |
2 l | vody |
Postup:
1. Z vody a soli svaříme nálev
2. Okurky omyjeme, očistíme kartáčkem, na několika místech je propícháme vidličkou
3. Do vymytých a vypařených sklenic naskládáme okurky, proložíme je oloupanými stroužky česneku a vinnými listy, přidáme koření a zalijeme horkým nálevem
4. Sklenice převážeme celofánem a necháme v teple 5 dní uležet.
Můžeme přidat cibuli a křen.Také můžeme použít listy černého rybízu, višňové nebo dubové listí.