REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované pečené papriky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha k různě upraveným masu, uzeninám atd. Nejvhodnější na tento recept jsou papriky s masitou dužninou!


Ingredience:
3 kgpaprik
papír na pečení
vhodné zavařovací sklenice s uzávěrem
Na nálev:
8 dlvody
2 dlocta
100 gcukru
20 gsoli
5 kszrnek celého pepře
1 ksbobkový list

Postup:
  1. Opláchnuté a osušené papriky rozložíme na plech, který jsme vyložily pečícím papírem
  2. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až se začne na paprikách nafukovat slupka, občas otáčíme, slupka nesmí úplně zčernat
  3. Opečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout, do sáčku se vkládají proto, že jde potom lehce stáhnout slupka, odstraníme slupky, stopky a jádřince
  4. Překrájíme na kousky, naplníme paprikami čisté sklenice, zalijeme horkým lákem, zavíčkujeme
  5. Sterilujeme při 90 C tak 20 minut.
Doporučení:

Z upečených paprik můžeme udělat i salát, hned k přímé spotřebě, upečené kousky paprik zakápneme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, promícháme, necháme vychladit a rozležet, pak podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy