REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sterilované pečené papriky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá příloha k různě upraveným masu, uzeninám atd. Nejvhodnější na tento recept jsou papriky s masitou dužninou!


Ingredience:
3 kgpaprik
papír na pečení
vhodné zavařovací sklenice s uzávěrem
Na nálev:
8 dlvody
2 dlocta
100 gcukru
20 gsoli
5 kszrnek celého pepře
1 ksbobkový list

Postup:
  1. Opláchnuté a osušené papriky rozložíme na plech, který jsme vyložily pečícím papírem
  2. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až se začne na paprikách nafukovat slupka, občas otáčíme, slupka nesmí úplně zčernat
  3. Opečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku, uzavřeme a necháme vychladnout, do sáčku se vkládají proto, že jde potom lehce stáhnout slupka, odstraníme slupky, stopky a jádřince
  4. Překrájíme na kousky, naplníme paprikami čisté sklenice, zalijeme horkým lákem, zavíčkujeme
  5. Sterilujeme při 90 C tak 20 minut.
Doporučení:

Z upečených paprik můžeme udělat i salát, hned k přímé spotřebě, upečené kousky paprik zakápneme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, promícháme, necháme vychladit a rozležet, pak podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy