REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Růžičková kapusta ve slaném nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené růžičky kapusty, zalité slaným nálevem, sterilované.


Ingredience:
růžičková kapusta
voda
sklenice na zavařování s uzávěry
Na nálev:
1 lvody
250-300 gsoli

Postup:

1. Odlomené růžičky kapusty opláchneme pod studenou tekoucí vodou, hodíme je do čisté vody a vaříme 5 minut
2. Povařenou kapustu necháme důkladně okapat, vyskládáme ji do zavařovacích sklenic a zalijeme slaným teplým nálevem připraveným z vody a soli, kterou přivedeme k varu, ale dále nevaříme
3. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více o zavařování: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy