Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

luštěninové pokrmy

Podkategorie: vařené, dušené 48, ostatní 13

Bretaňské fazole

Dopředu uvařené fazole, povařené na cibuli ochucené rajským protlakem a kořením, zahuštěné jíškou, servírované například s plátky uzeného masa, či volským okem a pečivem.

Cizrna na italský způsob

Recept z cizrny, zeleniny, rajčat a dalších surovin, inspirovaný italskou kuchyní. Jde o podušenou směs smíchanou s uvařenou cizrnou, servírovanou ozdobenou nastrouhaným parmazánem a petrželkou.

Cizrna s lečem

Uvařená cizrna promíchaná s lečem a klobáskou, servírovaná s pečivem.

Cizrna s rajčaty a paprikou

Cizrna podušená s rajčaty, paprikou, lilkem, cibulí, česnekem a dalšími ingrediencemi.

Cizrna z trouby na italský způsob

Z nakládané cizrny, černých oliv, pórku, rajčat, česneku a koření připravený chutný oběd či večeře. Za 40 minut na stole!

Cizrnové kuličky s drcenými rajčaty a těstovinami

Kuličky z máčené, pak povařené cizrny a dalších surovin upečené v troubě, servírované s těstovinami přelité rajčatovou omáčkou.

Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem

Veganský recept. Pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky, získáte recept bezlepkový.

Cizrnové placičky

Placičky z cizrny, cukety, cibule a dalších ingrediencí, opečené dozlatova.

Čočka po orientálsku

Čočka uvařená doměkka, promíchaná s česnekem a protlakem, ochucená octem, cukrem a solí.

Čočka s rajčaty

Vařená čočka promíchaná s na cibulce a česneku podušenými, oloupanými rajčaty, dochucené solí a servírované ozdobené nasekanou petrželkou.

Čočka s uzeným masem a rajčaty

Vařená čočka krátce podušená na cibulovém základě s česnekem a rajčaty, posypaná petrželkou, servírovaná s opečenými plátky masa.

Čočkové curry s rajčaty, špenátem a vejci

Exotické curry z čočky, zeleniny, bylinek, kari pasty, nakládaných kousků rajčat a kokosového mléka, servírované s natvrdo vařenými vejci a čerstvým pečivem.

Čočkové kari

Přes noc nabobtnalá čočka podušená se zeleninou, ochucená kari a dalším kořením, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo.

Čočkové kuličky s gravy omáčkou

Podle tohoto receptu usmažené kuličky jsou skvělé servírované s domácí gravy omáčkou a s bramborovou kaší, nebo šťouchaným či pečeným bramborem.

Dušené fazolky

Předvařené fazolky podušené doměkka s česnekem a zeleným hráškem, dochucené bylinkami.

Farmářské fazole

Fazole chvíli podušené na cibulovém základě spolu s chilli papričkou, rajčaty, salámem a dalšími ingrediencemi.

Fazole nakyselo II.

Bílé fazole uvařené s uzeným masem a dalšími ingrediencemi doměkka.

Fazole po bretaňsku

Firma Hotovky s.r.o. má pro milovníky fazolí recept na francouzskou dobrotu. Tento pokrm je nenáročný, zvládne jej i začátečník. Ovšem pokud si na něj ani přesto netroufáte nebo se Vám právě vařit nechce, nezoufejte – vyzkoušejte Fazole po bretaňsku ve skle – ohřejete a můžete vychutnávat – doma, u vody, na horách, prostě všude, kde si to dovedete představit.

Fazole s klobásou

Orestovaná klobása s fazolemi a kečupem.

Fazole se šunkou

Sterilované fazole podušené spolu s paprikami a šunkou na cibulovém základě, zalité rozšlehanými vejci.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.