REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené fazolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené fazolky podušené doměkka s česnekem a zeleným hráškem, dochucené bylinkami.


Ingredience:
600 gmražených zelených lusků
300 gzeleného hrášku
2 lžíceolivového oleje
2 ksstroužků česneku
voda
šťáva z 1 citronu
nasekaná matá a petržel
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Fazolové lusky den předem 5 minut povaříme, zchladíme a necháme přes noc v chladničce
2. Druhý den v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme důkladně zcezené fazolky, přidáme zelený hrášek, oloupané stroužky česneku, mírně podlijeme vodou, dochutíme solí a mletým pepřem a 5 minut vše podusíme
3. Nakonec vmícháme na jemno nasekanou mátu i petrželku, citronovou šťávu a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy