Předvařené fazolky podušené doměkka s česnekem a zeleným hráškem, dochucené bylinkami.
Ingredience:
600 g | mražených zelených lusků |
300 g | zeleného hrášku |
2 lžíce | olivového oleje |
2 ks | stroužků česneku |
voda | |
šťáva z 1 citronu | |
nasekaná matá a petržel | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazolové lusky den předem 5 minut povaříme, zchladíme a necháme přes noc v chladničce
2. Druhý den v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme důkladně zcezené fazolky, přidáme zelený hrášek, oloupané stroužky česneku, mírně podlijeme vodou, dochutíme solí a mletým pepřem a 5 minut vše podusíme
3. Nakonec vmícháme na jemno nasekanou mátu i petrželku, citronovou šťávu a podáváme.