REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočkové kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přes noc nabobtnalá čočka podušená se zeleninou, ochucená kari a dalším kořením, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo.


Ingredience:
250 gčočky (v suchém stavu)
500 mlzeleninového vývaru
200 mlkokosového mléka
2 lžícemásla + 1 lžíce oleje
1-2 lžícekari koření (mlýnek od fy Kotányi)
3 ksmrkve
2 ksvětší brambory
1 kscibule
voda
pepř
sůl
vejce a bylinky k podávání

Postup:
  1. Čočku namočíme do studené vody a necháme přes noc nabobtnat, pak jí scedíme a propláchneme v sítku
  2. V hrnci rozpálíme máslo s olejem, přidáme na kostičky pokrájenou cibuji a mrkev a chvilku restujeme
  3. Přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a čočku a vše zalejeme vývarem, vaříme doměkka, pak přidáme kokosové mléko, kari, pepř a podle chuti dosolíme
  4. Podáváme s vejci na hniličku a bylinkami.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy