vařené, dušené
Bretaňské fazole
Dopředu uvařené fazole, povařené na cibuli ochucené rajským protlakem a kořením, zahuštěné jíškou, servírované například s plátky uzeného masa, či volským okem a pečivem.
Cizrna na italský způsob
Recept z cizrny, zeleniny, rajčat a dalších surovin, inspirovaný italskou kuchyní. Jde o podušenou směs smíchanou s uvařenou cizrnou, servírovanou ozdobenou nastrouhaným parmazánem a petrželkou.
Cizrna s lečem
Uvařená cizrna promíchaná s lečem a klobáskou, servírovaná s pečivem.
Cizrna s rajčaty a paprikou
Cizrna podušená s rajčaty, paprikou, lilkem, cibulí, česnekem a dalšími ingrediencemi.
Cizrnové kuličky s drcenými rajčaty a těstovinami
Kuličky z máčené, pak povařené cizrny a dalších surovin upečené v troubě, servírované s těstovinami přelité rajčatovou omáčkou.
Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem
Veganský recept. Pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky, získáte recept bezlepkový.
Čočka po orientálsku
Čočka uvařená doměkka, promíchaná s česnekem a protlakem, ochucená octem, cukrem a solí.
Čočka s rajčaty
Vařená čočka promíchaná s na cibulce a česneku podušenými, oloupanými rajčaty, dochucené solí a servírované ozdobené nasekanou petrželkou.
Čočka s uzeným masem a rajčaty
Vařená čočka krátce podušená na cibulovém základě s česnekem a rajčaty, posypaná petrželkou, servírovaná s opečenými plátky masa.
Čočkové curry s rajčaty, špenátem a vejci
Exotické curry z čočky, zeleniny, bylinek, kari pasty, nakládaných kousků rajčat a kokosového mléka, servírované s natvrdo vařenými vejci a čerstvým pečivem.
Čočkové kari
Přes noc nabobtnalá čočka podušená se zeleninou, ochucená kari a dalším kořením, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo.
Dušené fazolky
Předvařené fazolky podušené doměkka s česnekem a zeleným hráškem, dochucené bylinkami.
Farmářské fazole
Fazole chvíli podušené na cibulovém základě spolu s chilli papričkou, rajčaty, salámem a dalšími ingrediencemi.
Fazole nakyselo II.
Bílé fazole uvařené s uzeným masem a dalšími ingrediencemi doměkka.
Fazole po bretaňsku
Firma Hotovky s.r.o. má pro milovníky fazolí recept na francouzskou dobrotu. Tento pokrm je nenáročný, zvládne jej i začátečník. Ovšem pokud si na něj ani přesto netroufáte nebo se Vám právě vařit nechce, nezoufejte – vyzkoušejte Fazole po bretaňsku ve skle – ohřejete a můžete vychutnávat – doma, u vody, na horách, prostě všude, kde si to dovedete představit.
Fazole s klobásou
Orestovaná klobása s fazolemi a kečupem.
Fazole se šunkou
Sterilované fazole podušené spolu s paprikami a šunkou na cibulovém základě, zalité rozšlehanými vejci.
Fazole se zelím a bůčkem
Opět jeden recept ze staročeské kuchyně, který stojí za vyzkoušení. Na sádle, cibuli a slanině podušené kostky bůčku, ke konci i spolu se zelím. Pokrm doplněný o den předem uvařených fazolí, dochucený česnekem a smetanou, servírovaný jen tak, nebo spolu s čerstvým chlebem.
Fazole v leču
Fazole v tomatové omáčce se špekáčky, zelenou paprikou, cibulí a mladou cuketou. Ochucené česnekem a chilli.
Fazolky dušené po provensálsku
Dušené fazole s rajčaty, cibulí a česnekem.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama