REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené, dušené

Bretaňské fazole

Dopředu uvařené fazole, povařené na cibuli ochucené rajským protlakem a kořením, zahuštěné jíškou, servírované například s plátky uzeného masa, či volským okem a pečivem.

Cizrna na italský způsob

Recept z cizrny, zeleniny, rajčat a dalších surovin, inspirovaný italskou kuchyní. Jde o podušenou směs smíchanou s uvařenou cizrnou, servírovanou ozdobenou nastrouhaným parmazánem a petrželkou.

Cizrna s lečem

Uvařená cizrna promíchaná s lečem a klobáskou, servírovaná s pečivem.

Cizrna s rajčaty a paprikou

Cizrna podušená s rajčaty, paprikou, lilkem, cibulí, česnekem a dalšími ingrediencemi.

Cizrnové kuličky s drcenými rajčaty a těstovinami

Kuličky z máčené, pak povařené cizrny a dalších surovin upečené v troubě, servírované s těstovinami přelité rajčatovou omáčkou.

Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem

Veganský recept. Pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky, získáte recept bezlepkový.

Čočka po orientálsku

Čočka uvařená doměkka, promíchaná s česnekem a protlakem, ochucená octem, cukrem a solí.

Čočka s rajčaty

Vařená čočka promíchaná s na cibulce a česneku podušenými, oloupanými rajčaty, dochucené solí a servírované ozdobené nasekanou petrželkou.

Čočka s uzeným masem a rajčaty

Vařená čočka krátce podušená na cibulovém základě s česnekem a rajčaty, posypaná petrželkou, servírovaná s opečenými plátky masa.

Čočkové curry s rajčaty, špenátem a vejci

Exotické curry z čočky, zeleniny, bylinek, kari pasty, nakládaných kousků rajčat a kokosového mléka, servírované s natvrdo vařenými vejci a čerstvým pečivem.

Čočkové kari

Přes noc nabobtnalá čočka podušená se zeleninou, ochucená kari a dalším kořením, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo.

Dušené fazolky

Předvařené fazolky podušené doměkka s česnekem a zeleným hráškem, dochucené bylinkami.

Farmářské fazole

Fazole chvíli podušené na cibulovém základě spolu s chilli papričkou, rajčaty, salámem a dalšími ingrediencemi.

Fazole nakyselo II.

Bílé fazole uvařené s uzeným masem a dalšími ingrediencemi doměkka.

Fazole po bretaňsku

Firma Hotovky s.r.o. má pro milovníky fazolí recept na francouzskou dobrotu. Tento pokrm je nenáročný, zvládne jej i začátečník. Ovšem pokud si na něj ani přesto netroufáte nebo se Vám právě vařit nechce, nezoufejte – vyzkoušejte Fazole po bretaňsku ve skle – ohřejete a můžete vychutnávat – doma, u vody, na horách, prostě všude, kde si to dovedete představit.

Fazole s klobásou

Orestovaná klobása s fazolemi a kečupem.

Fazole se šunkou

Sterilované fazole podušené spolu s paprikami a šunkou na cibulovém základě, zalité rozšlehanými vejci.

Fazole se zelím a bůčkem

Opět jeden recept ze staročeské kuchyně, který stojí za vyzkoušení. Na sádle, cibuli a slanině podušené kostky bůčku, ke konci i spolu se zelím. Pokrm doplněný o den předem uvařených fazolí, dochucený česnekem a smetanou, servírovaný jen tak, nebo spolu s čerstvým chlebem.

Fazole v leču

Fazole v tomatové omáčce se špekáčky, zelenou paprikou, cibulí a mladou cuketou. Ochucené česnekem a chilli.

Fazolky dušené po provensálsku

Dušené fazole s rajčaty, cibulí a česnekem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy