REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole nakyselo II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílé fazole uvařené s uzeným masem a dalšími ingrediencemi doměkka.


Ingredience:
400 gvelkých bílých fazolí
200 guzeného masa na vaření
2 lžíceinstantní jíšky
4 ksvelkých brambor
2 ksstroužků česneku
1 lstudené vody
300 mlmléka
ocet
mletý pepř
sůl

Postup:

1 Dobře přebrané a propláchnuté fazole přes noc namočíme do studené vody tak, aby byly zcela ponořené, druhý den je slijeme a v nové vodě dáme vařit
2. Asi po 30 minutách přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a vše dál vaříme téměř doměkka, pak přilijeme mléko, vložíme oloupané na kostky nakrájené brambory, když změknou, zahustíme tekutinu jíškou do krémové konzistence a dovaříme doměkka
3. Ochutíme oloupanými prolisovanými stroužky česneku, osolíme, opepříme a přilijeme podle chuti trochu octa.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy