REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole po bretaňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Firma Hotovky s.r.o. má pro milovníky fazolí recept na francouzskou dobrotu. Tento pokrm je nenáročný, zvládne jej i začátečník. Ovšem pokud si na něj ani přesto netroufáte nebo se Vám právě vařit nechce, nezoufejte – vyzkoušejte Fazole po bretaňsku ve skle – ohřejete a můžete vychutnávat – doma, u vody, na horách, prostě všude, kde si to dovedete představit.


Ingredience:
700 gbílých fazolí
400 gklobásy
400 gpárků
100 grajského protlaku
1-3 ksstroužky česneku
1 kscibule
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
majoránka
sádlo
voda
sůl

Postup:

1. Předem namočené a nabobtnalé fazole uvaříme do měkka
2. Na pánvi osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou klobásu a párky, zasypeme mletou paprikou a vmícháme rajský protlak, vše řádně promícháme a povaříme
3. Pokrm dochutíme pepřem, solí a česnekem a zahustíme jíškou, opět chvíli povaříme.

Doporučení:

Vhodná příloha: chléb, bílé pečivo

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy