REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farmářské fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole chvíli podušené na cibulovém základě spolu s chilli papričkou, rajčaty, salámem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gtočeného salámu
150 gstrouhaného čedaru
3 ksstroužků česneku
2 ksplechovky nakládaných červených fazolí
2 ksmrkve
2 ksbobkových listů
2 ksvětviček rozmarýnu
1 ksplechovky nakládaných rajčat
1 ksčerstvé chilli papričky
1 ksvelké cibule
2 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkypálivé papriky
pálivý kečup
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, promícháme, vsypeme na kostičky nakrájený točený salám a zprudka opečeme
2. Pak přidáme mletou pálivou papriku a očištěnou, na jemno nakrájenou chilli papričku, očištěné, na kolečka pokrájené mrkve, zamícháme, přisypeme slité červené fazole a rajčata
3. Vhodíme bobkové listy, pár lístků rozmarýnu (zbytek necháme na ozdobu), necháme 10-15 minut probublat, pak dochutíme pálivým kečupem, solí a mletým pepřem
4. Podáváme jen tak, nebo zasypané na jemno nastrouhaným čedarem, ozdobené rozmarýnem a čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy