REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrna s lečem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená cizrna promíchaná s lečem a klobáskou, servírovaná s pečivem.


Ingredience:
500 gcizrny
300 gnejlépe domácího leča
200 gmaďarské klobásy
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Cizrnu namočíme a necháme přes noc nabobtnat, druhý den ji uvaříme ve vodě, kde byla cizrna namočená, doměkka
2. Uvařenou cizrnu slijeme, propláchneme a necháme okapat
3. Maďarskou klobásu nakrájíme na kolečka a na sádle ji pěkně osmahneme, přidáme lečo i s nálevem a uvařenou cizrnu, promícháme a 5 minut vše prohřejeme
4. Pokrm nakonec ochutíme pepřem a solí, podáváme s chlebem nebo pečivem.

Doporučení:

Recept na domácí sterilované lečo najdete zde: Lečo sterilované.

Poznámka:

Autor receptu i foto grafie: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy