REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrna na italský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z cizrny, zeleniny, rajčat a dalších surovin, inspirovaný italskou kuchyní. Jde o podušenou směs smíchanou s uvařenou cizrnou, servírovanou ozdobenou nastrouhaným parmazánem a petrželkou.


Ingredience:
400 g cizrny
100 grajčatového protlaku
80 gčerných oliv
4 ksstředně velká rajčata
2 ksmrkve
2 ksstroužky česneku
1 ksřapíkatý celer
olivový olej
oregano
bazalka
voda
pepř
sůl
petrželka a nastrouhaný parmazán na ozdobu

Postup:
  1. Cizrnu zalijeme vodou a necháme 12 hodin máčet a bobtnat, pak ji slijeme a necháme okapat
  2. Cizrnu propláchneme a dámevařit do čisté vody
  3. Cibuli nakrájíme na drobno, stejně tak mrkev a celer, rajčata na kostičky
  4. Po 30 minutách vaření cizrny vodu slijeme a necháme okapat
  5. Na pánvi na olivovém oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme připravenou zeleninu, nasekané bylinky, vše osolíme a okořeníme pepřem, chvíle restujeme
  6. Přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, olivy, mírně podlijeme vodou, chvíli podusíme
  7. Na závěr do hotové zsměsi přidáme cizrnu, důkladně vše promícháme a necháme ještě 1 minutu povařit
  8. Jednotlivé porce servírujeme posypané parmazánem, zdobíme nasekanou petrželkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy