REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrna s rajčaty a paprikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cizrna podušená s rajčaty, paprikou, lilkem, cibulí, česnekem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gcizrny konzervované nebo vařené
100 mlzeleninového vývaru
4 lžíceolivového oleje
2 lžičkymletého koriandru
8 ksstroužků česneku
5 ksrajčat
2 kspapriky (červená a zelená)
1 kslilku
1 kscibule
1 kschilli papričky
1 ksmalé cukety
2 cm kousek čerstvého zázvoru
hrst čerstvých lístků koriandru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hlubší pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme ze všech stran lilek nakrájený na klínky, pak vyjmeme a dáme stranou
2. Do výpeku přidáme zbylý olej, osmahneme na něm oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěné na proužky nakrájené papriky, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, mletý koriandr a vše zvolna asi 3 minuty opečeme
3. Pak vsypeme na menší kousky pokrájená rajčata, vše promícháme, ještě chvíli opékáme, zalijeme vývarem, přidáme zcezenou cizrnu, osolíme a společně dusíme asi 5 minut
4. Nakonec vmícháme do směsi opečený lilek, na plátky nakrájenou cuketu a pod pokličkou dusíme dalších 5 minut, dochutíme solí, případně mletým pepřem a jednotlivé porce posypeme čerstvými lístky koriandru.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo chlebovými plackami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy