Cizrna podušená s rajčaty, paprikou, lilkem, cibulí, česnekem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | cizrny konzervované nebo vařené |
100 ml | zeleninového vývaru |
4 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | mletého koriandru |
8 ks | stroužků česneku |
5 ks | rajčat |
2 ks | papriky (červená a zelená) |
1 ks | lilku |
1 ks | cibule |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | malé cukety |
2 cm kousek čerstvého zázvoru | |
hrst čerstvých lístků koriandru | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hlubší pánvi na 3 lžících rozehřátého oleje opečeme ze všech stran lilek nakrájený na klínky, pak vyjmeme a dáme stranou
2. Do výpeku přidáme zbylý olej, osmahneme na něm oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěné na proužky nakrájené papriky, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, mletý koriandr a vše zvolna asi 3 minuty opečeme
3. Pak vsypeme na menší kousky pokrájená rajčata, vše promícháme, ještě chvíli opékáme, zalijeme vývarem, přidáme zcezenou cizrnu, osolíme a společně dusíme asi 5 minut
4. Nakonec vmícháme do směsi opečený lilek, na plátky nakrájenou cuketu a pod pokličkou dusíme dalších 5 minut, dochutíme solí, případně mletým pepřem a jednotlivé porce posypeme čerstvými lístky koriandru.
Podáváme s chlebem nebo chlebovými plackami.