REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka po orientálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čočka uvařená doměkka, promíchaná s česnekem a protlakem, ochucená octem, cukrem a solí.


Ingredience:
250 gvelkozrnné čočky
1 lžička cukru
1 lžičkaocta
1 lžičkakari koření
3 ksstroužků česneku
1 ksmalého rajského protlaku
voda
sůl

Postup:

1. Čočku přebereme, na dvě hodiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat
2. Pak ji uvaříme v té samé vodě doměkka
3. Do měkké čočky prolisujeme oloupané stroužky česneku, přidáme rajský protlak a promícháme
4. Nakonec dochutíme solí, cukrem, kari kořením a octem.

Doporučení:

Podáváme s uzeným masem nebo párkem, volským okem a kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy