Veganský recept. Pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky, získáte recept bezlepkový.
Ingredience:
Počet porcí: 4 | |
200 g | cizrna |
200 g | jogurt bílý |
170 g | olej řepkový |
50 g | strouhanka |
50 g | sýr Eidam |
20 g | česnek |
2 ks | vejce |
provensálské koření dle chuti | |
pepř mletý dle chuti | |
sůl dle chuti |
Postup:
- Namočíme cizrnu přes noc
- Druhý den propláchneme, uvaříme do měkka a zchladíme
- Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením
- Vytvoříme 4 ks placiček na porci, které osmažíme na pánvi potřené olejem
- Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným česnekem, přidáme sůl, provensálské bylinky či libovolné bylinky ze zahrádky
- Jogurt je dobré nechat alespoň 30 minut odpočinout, aby se v něm pěkně rozležel česnek
- A máme hotovo. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a s čerstvou zeleninou.
Pokud máte rádi veganské recepty, nevylívejte vývar z cizrny do umyvadla, ale využijte jej na vyšlehání sněhu, který nahradí vaječné bílky. Vývar z cizrny zredukujte asi na 1/3.Z vytvořeného sněhu můžete vyrobit pusinky či jiný vám známý recept.
Poznámka:Zdroj: www.menugold.cz