REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnové medailonky s jogurtovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Veganský recept. Pokud nahradíte jogurt například sojovým či jiným jogurtem a vejce rozmixovanými namočenými lněnými semínky, získáte recept bezlepkový.


Ingredience:
Počet porcí: 4
200 gcizrna
200 gjogurt bílý
170 golej řepkový
50 gstrouhanka
50 gsýr Eidam
20 gčesnek
2 ksvejce
provensálské koření dle chuti
pepř mletý dle chuti
sůl dle chuti

Postup:
  1. Namočíme cizrnu přes noc
  2. Druhý den propláchneme, uvaříme do měkka a zchladíme
  3. Cizrnu rozmixujeme a vymícháme s vejci, strouhankou, sýrem, česnekem, olejem, solí a kořením
  4. Vytvoříme 4 ks placiček na porci, které osmažíme na pánvi potřené olejem
  5. Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným česnekem, přidáme sůl, provensálské bylinky či libovolné bylinky ze zahrádky
  6. Jogurt je dobré nechat alespoň 30 minut odpočinout, aby se v něm pěkně rozležel česnek
  7. A máme hotovo. Cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a s čerstvou zeleninou.
Doporučení:

Pokud máte rádi veganské recepty, nevylívejte vývar z cizrny do umyvadla, ale využijte jej na vyšlehání sněhu, který nahradí vaječné bílky. Vývar z cizrny zredukujte asi na 1/3.Z vytvořeného sněhu můžete vyrobit pusinky či jiný vám známý recept.

Poznámka:

Zdroj: www.menugold.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy