Vařená čočka promíchaná s na cibulce a česneku podušenými, oloupanými rajčaty, dochucené solí a servírované ozdobené nasekanou petrželkou.
Ingredience:
500 g | čočky |
5 ks | rajčat |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
1 lžíce | sádla |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Čočku si přebereme, opereme a namočíme na 4 hodiny do vody, poté v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme a necháme okapat
2. Pak si oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na drobné kousky, česnek utřeme se solí
3. Rajčata si omyjeme, na vršku nařízneme do křížku, poté rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky
4. Na rozehřátém sádle si zpěníme cibuli, přidáme utřený česnek, nakrájená rajčata a dusíme doměkka
5. Poté promícháme s čočkou, osolíme a krátce společně podusíme
6. Dušenou čočku s rajčaty servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.