REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka s uzeným masem a rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená čočka krátce podušená na cibulovém základě s česnekem a rajčaty, posypaná petrželkou, servírovaná s opečenými plátky masa.


Ingredience:
300 gčočky
300 g uzeného masa
3 ksrajčat
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 ksbobkového listu
mletý pepř
petrželka
olej
voda
sůl

Postup:

1. Čočku přebereme, propláchneme, namočíme ji na 2 hodiny do studené vody, pak ji ve stejné vodě uvaříme s bobkovým listem doměkka, potom scedíme
2. Oloupané cibule i omytá rajčata nakrájíme na kolečka, oloupané stroužky česneku na drobno nasekáme
3. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli i stroužky česneku, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a krátce podusíme, poté přidáme čočku a vše dusíme ještě asi 6 minut
4. Podáváme posypané na jemno nasekanou petrželkou a opečenými plátky masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy