REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole v leču

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole v tomatové omáčce se špekáčky, zelenou paprikou, cibulí a mladou cuketou. Ochucené čenekem a chilli.


Ingredience:
1 plechovkaBretaňských fazolí nebo jiných s tomatovou omáčkou
6 kspevných keříčkových rajčat
3 ksstroužku česneku
2 kszelené papriky
2 ksšpekáčků
1 ksmladé cukety
1 ksvětší cibule
1 lžícečerveného vinného octa
1 lžícerajského protlaku
1 lžícesádla nebo oleje
1 lžícechilli omáčky
Podle chuti:
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Ve větší pánvi rozpálíme tuk
2. Na něj dáme na céčka pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
3. Přidáme na půlkolečka pokrájené špekáčky a osmahneme
4. Pak přihodíme na proužky pokrájenou papriku a cuketu na půlkolečka
5. Přisypeme nasekaný česnek a necháme ho rozvonět
6. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny a dáme do pánve, pak protlak, sůl, pepř a cukr a zarestujeme
7. Přilijeme ocet a necháme jej odpařit
8. Nalejeme omáčku z fazolí a je-li potřeba, i trochu vody
9. Dusíme chvilku cca 10 minut, aby byla zelenina na skus. Úplně na závěr přidáme fazole, chilli omáčku a podle potřeby dosladíme a dosolíme
11. Podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy