REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrna z trouby na italský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z nakládané cizrny, černých oliv, pórku, rajčat, česneku a koření připravený chutný oběd či večeře. Za 40 minut na stole!


Ingredience:
2 plechovkysterilované cizrny v nálevu
1 plechovkanakládaných krájených rajčat
1 malá skleničkačerných oliv
100 gparmazánu
2 ksstroužky česneku
1/2 kspórku
sušená bazalka
drcený pepř
sůl
nasekaná petrželka na ozdobu

Postup:
  1. Nakládanou cizrnu zcedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, olivy také zcedíme a necháme okapet, překrájíme je na půlky
  2. Česnek nasekáme na drobno, pórek nakrájíme na nudličky
  3. Do mísy nasypeme cizrnu, přihodíme olivy, pórek a česnek, vyklopíme plechovku s rajčaty i s nálevem, promícháme, okořeníme pepřem, solí, bazalkou, opět vše promícháme
  4. Směs přendáme di zapékací misky, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 30 minut
  5. Jednotlivé porce servírujeme posypané nastrouhaným sýrem, zdobíme nasekanou petrželkou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy