REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z cizrny, cukety, cibule a dalších ingrediencí, opečené dozlatova.


Ingredience:
300 gsušené cizrny
200 gcukety
1 lžíceocta
2 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
hrst nasekané petrželky
strouhanka na zahuštění
rostlinný olej
voda
sůl

Postup:

1. Cizrnu nasypeme do hrnce s vodou a necháme ji přes noc nabobtnat, potom ji zcedíme, zalijeme vodou a uvaříme, před koncem vaření osolíme, pak asi 2/
3 zcezené uvařené cizrny rozmixujeme dohladka
2. Omytou cuketu s oloupanou cibulí nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji
3. Do mísy dáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu, orestovanou cuketu s cibulí, oloupané prolisované stroužky česneku a rozklepnutá vejce, vše důkladně promícháme, ochutíme solí, pepřem, na jemno nasekanou petrželkou, octem a dle potřeby zahustíme strouhankou
4. Z připravené hmoty vytvarujeme malé placičky, které na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme se zeleninovou salsou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy