REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená líčka s kapustou a vařenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na hovězí líčka, tentokrát podušená spolu se zeleninou, servírovaná přelitá zahuštěnou šťávou spolu s dušenou kapustou a vařenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
5-6 kshovězích líček
2 ksstředně velké mrkve
1 ksvětší cibule
8 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
petrželová nať
voda
pepř
olej
sůl
Na kapustu:
1 kshlávka kapusty
1 ksvětší cibule
4-5 ksstroužků česneku
100 ganglické slaniny
vinný ocet
voda
kmín
olej
sůl
Ostatní:
vařené brambory jako příloha

Postup:
  1. Očištěná, opraná a důkladně oschlá líčka osolíme a pak zprudka opečeme na oleji ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo, klidně přímo v hrnci, kde je budeme dusit
  2. K líčkům přidáme přepůlenou cibuli, očištěné, oškábané mrkve rozkráje na větší špalíky a koření, podlijeme vodou tak do 2/3 výšky masa
  3. Zakopíme a dusíme, na mírném zdroji tepla 90 minut doměkka
  4. Maso vytáhneme a šťávu přecedíme, pak ji vrátíme zpět do hrnce a zahustíme jíškou, aby byla hustější, nebo jen poprášíme moukou, jak kdo má rád, chvíli zahuštěnou šťávu na přelití povaříme
  5. Maso vrtátíme zpět do hrnce
  6. Připravíme si kapustu; očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s kostičkami slaniny, přidáme nastrouhanou kapustu, kmín, prolisovaný česnek, zasmahneme, za stálého míchání
  7. Zastříkneme octem, osolíme, dle potřeby podlijeme vodou a podusíme doměkka, opět, pod pokličkou, občas kapustu zamícháme
  8. Na talíř nandáme uvařené brambory, kapustu a líčka, ta přelijeme šťávou a podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy