REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená líčka s kapustou a vařenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na hovězí líčka, tentokrát podušená spolu se zeleninou, servírovaná přelitá zahuštěnou šťávou spolu s dušenou kapustou a vařenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
5-6 kshovězích líček
2 ksstředně velké mrkve
1 ksvětší cibule
8 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
petrželová nať
voda
pepř
olej
sůl
Na kapustu:
1 kshlávka kapusty
1 ksvětší cibule
4-5 ksstroužků česneku
100 ganglické slaniny
vinný ocet
voda
kmín
olej
sůl
Ostatní:
vařené brambory jako příloha

Postup:
  1. Očištěná, opraná a důkladně oschlá líčka osolíme a pak zprudka opečeme na oleji ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo, klidně přímo v hrnci, kde je budeme dusit
  2. K líčkům přidáme přepůlenou cibuli, očištěné, oškábané mrkve rozkráje na větší špalíky a koření, podlijeme vodou tak do 2/3 výšky masa
  3. Zakopíme a dusíme, na mírném zdroji tepla 90 minut doměkka
  4. Maso vytáhneme a šťávu přecedíme, pak ji vrátíme zpět do hrnce a zahustíme jíškou, aby byla hustější, nebo jen poprášíme moukou, jak kdo má rád, chvíli zahuštěnou šťávu na přelití povaříme
  5. Maso vrtátíme zpět do hrnce
  6. Připravíme si kapustu; očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s kostičkami slaniny, přidáme nastrouhanou kapustu, kmín, prolisovaný česnek, zasmahneme, za stálého míchání
  7. Zastříkneme octem, osolíme, dle potřeby podlijeme vodou a podusíme doměkka, opět, pod pokličkou, občas kapustu zamícháme
  8. Na talíř nandáme uvařené brambory, kapustu a líčka, ta přelijeme šťávou a podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy