REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená líčka s kapustou a vařenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na hovězí líčka, tentokrát podušená spolu se zeleninou, servírovaná přelitá zahuštěnou šťávou spolu s dušenou kapustou a vařenými brambory.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
5-6 kshovězích líček
2 ksstředně velké mrkve
1 ksvětší cibule
8 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
petrželová nať
voda
pepř
olej
sůl
Na kapustu:
1 kshlávka kapusty
1 ksvětší cibule
4-5 ksstroužků česneku
100 ganglické slaniny
vinný ocet
voda
kmín
olej
sůl
Ostatní:
vařené brambory jako příloha

Postup:
  1. Očištěná, opraná a důkladně oschlá líčka osolíme a pak zprudka opečeme na oleji ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo, klidně přímo v hrnci, kde je budeme dusit
  2. K líčkům přidáme přepůlenou cibuli, očištěné, oškábané mrkve rozkráje na větší špalíky a koření, podlijeme vodou tak do 2/3 výšky masa
  3. Zakopíme a dusíme, na mírném zdroji tepla 90 minut doměkka
  4. Maso vytáhneme a šťávu přecedíme, pak ji vrátíme zpět do hrnce a zahustíme jíškou, aby byla hustější, nebo jen poprášíme moukou, jak kdo má rád, chvíli zahuštěnou šťávu na přelití povaříme
  5. Maso vrtátíme zpět do hrnce
  6. Připravíme si kapustu; očištěnou nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na oleji spolu s kostičkami slaniny, přidáme nastrouhanou kapustu, kmín, prolisovaný česnek, zasmahneme, za stálého míchání
  7. Zastříkneme octem, osolíme, dle potřeby podlijeme vodou a podusíme doměkka, opět, pod pokličkou, občas kapustu zamícháme
  8. Na talíř nandáme uvařené brambory, kapustu a líčka, ta přelijeme šťávou a podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy