REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí plátky, zadělávaná růžičková kapusta, brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci na cibulovém základě podušené plátky hovězího zadního, servírované spolu se zadělávanou růžičkovou kapustou se slaninou a vařenými brambory.


Ingredience:
Na maso:
1 kghovězího zadního
1 ksvelké cibule
tuk (olej nebo sádlo)
mouka na zahuštění
voda
pepř
sůl
Na kapustičky:
500 grůžičkové kapusty
100 ganglické slaniny
2 ksstroužky česneku
1 ksstředně velké cibule
1 lžícehladké mouky
olej nebo sádlo
voda
pepř
sůl
Další příloha:
vařený brambor

Postup:
  1. Přímo v tlakovém hrnci na sádle nebo oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Na plátky pokrájené hovězí zadní osolíme, okořeníme pepřem, zprudka opečeme na cibuli a tuku v hrnci, jakmile se zatáhne, podlijeme vodou, hrnec uzavřeme, dusíme doměkka (délka záleží na tipu hrnce!).
  2. Hotové maso vytáhneme, šťávu zahustíme trochou mouky rozšlehané v troše studené vody, dle chuti dosolíme a okořeníme pepřem, chvíli provaříme, pak vrátíme plátky do hrnce do šťávy prohřát.
  3. Plátky masa rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, servírujeme, v tomto případě, spolu s kapustičkami a vařeným bramborem.

Příprava růžičkové kapusty (kapustiček):

  1. Do vroucí osolené vody dáme vařit růžičkovou kapustu, vaříme doměkka, tedy 10-15 minut. Pak je vytáhneme a prudce zchladíme v ledové vodě. Vývar z kapustiček si necháme na pozdější použití!
  2. Ve vedlejší pánvi nebo hrnci rozehřejeme tuk, do něj vhodíme cibuli nakrájenou na kostičky a proužky anglické slaniny, zaprášíme hladkou moukou, chvíli restujeme, přilijeme  vývarem z povařených kapustiček, promícháme, krátce povaříme.
  3. V této fázi přidáme okapané kapustičky, dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, krátce provaříme, můžeme servírovat.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Tradiční odrůdy na dosah aneb kde najít nejlepší moravské a české víno

Česká republika je vínu zaslíbená, ale víno je velmi široký pojem, a ne každé víno, resp. odrůda révy vinné si ideálně rozumí s každým regionem. Jsou však odrůdy, které jsou u nás po dlouhé generace skutečně doma, mají u nás největší tradici a daří se jim zde nejlépe. Pojďme se tedy vydat v jejich stopách a pojmout letos výlety za vínem trochu jinak.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.