Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
8 ks | tenkých párků vhodných na opečení |
4 ks | vejce |
400 g | čočky |
80 g | tuku |
50 g | cibule |
10 g | hladké mouky |
voda | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny bobtnat (nejlépe v chladu), vaříme ji zvolna doměkka
2. Oloupanou cibuli posekáme a v hrnci na rozehřátém sádle ji osmahneme dorůžova
3. K osmahnuté cibulce přidáváme hladkou mouku, vše krátce osmahneme a potom zamícháme do horké čočky
4. Podle libosti ji dochutíme; osolíme, přilijeme ocet a čočku dovaříme doměkka, vaříme ji celkem asi 20-25 minut (místo octa můžeme použít citrónovou šťávu)
5. Párky na několika místech ozdobně nařízneme a zprudka opečeme na pánvi na oleji
6. Vejce rozklepneme na rozpálenou, tukem vymazanou pánev (lívanečník), osolíme, případně opepříme a necháme zatáhnout bílek
7. Na talířích upravíme porce čočky, obložíme je opečenými párky a sázenými vejci, ozdobíme nakládanými okurkami.
Podáváme nejlépe s chlebem.