REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čočka na kyselo s párky a vejcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kstenkých párků vhodných na opečení
4 ksvejce
400 gčočky
80 gtuku
50 gcibule
10 ghladké mouky
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Čočku přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme vodou a necháme 1-2 hodiny bobtnat (nejlépe v chladu), vaříme ji zvolna doměkka
2. Oloupanou cibuli posekáme a v hrnci na rozehřátém sádle ji osmahneme dorůžova
3. K osmahnuté cibulce přidáváme hladkou mouku, vše krátce osmahneme a potom zamícháme do horké čočky
4. Podle libosti ji dochutíme; osolíme, přilijeme ocet a čočku dovaříme doměkka, vaříme ji celkem asi 20-25 minut (místo octa můžeme použít citrónovou šťávu)
5. Párky na několika místech ozdobně nařízneme a zprudka opečeme na pánvi na oleji
6. Vejce rozklepneme na rozpálenou, tukem vymazanou pánev (lívanečník), osolíme, případně opepříme a necháme zatáhnout bílek
7. Na talířích upravíme porce čočky, obložíme je opečenými párky a sázenými vejci, ozdobíme nakládanými okurkami.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy