Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | plátky vepřové krkovice |
2 ks | vejce |
1 ks | menší cibule |
100 g | šunky |
1 lžíce | sterilovaného hrášku |
hladká mouka | |
strouhanka | |
hořčice | |
máslo | |
olej | |
sůl | |
plocholistá petržel na ozdobu | |
Na bramborový salát: | |
300 g | brambor uvařených ve slupce (varný typ A) |
250 g | majonézy |
150 g | očištěné a nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
1 lžička | hořčice |
2 ks | natvrdo uvařená vejce |
2 ks | menší sterilované okurky |
1 ks | cibule |
pár kapek oleje | |
citronová šťáva | |
cukr na dochucení | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a doprostřed dáme náplň, kterou jsme si připravili tak, že jsme na pánvi nechali rozpustit máslo, zesklovatět cibulku, pak přidali šunku, hrášek, sůl, pepř a nakonec dvě vejce, za občasného míchání jsme nechali vejce ztuhnout
2. Řízek přehneme a sepneme párátky, aby směs nevytékala, pak obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a zvolna smažíme na vyšší vrstvě oleje
3. Bramborový salát; uvařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme nakrájené okurky a s vystydlou kořenovou zeleninu, kterou jsme si pět minut svařili v osolené vodě s trochou octa a divokého koření
4. Přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici, sůl, pepř, worchestr a dochutíme cukrem a citronem, opatrně promícháme
5. Necháme nejméně čtyři hodiny odležet v chladu.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika
Bramborový knedlík plněný mletým masem, dušené zelí
Čevabčiči s bramborem na bouchačku