REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brněnský řízek s bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové krkovice
2 ksvejce
1 ksmenší cibule
100 gšunky
1 lžícesterilovaného hrášku
hladká mouka
strouhanka
hořčice
máslo
olej
sůl
plocholistá petržel na ozdobu
Na bramborový salát:
300 gbrambor uvařených ve slupce (varný typ A)
250 gmajonézy
150 gočištěné a nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 lžičkahořčice
2 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksmenší sterilované okurky
1 kscibule
pár kapek oleje
citronová šťáva
cukr na dochucení
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a doprostřed dáme náplň, kterou jsme si připravili tak, že jsme na pánvi nechali rozpustit máslo, zesklovatět cibulku, pak přidali šunku, hrášek, sůl, pepř a nakonec dvě vejce, za občasného míchání jsme nechali vejce ztuhnout
2. Řízek přehneme a sepneme párátky, aby směs nevytékala, pak obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a zvolna smažíme na vyšší vrstvě oleje
3. Bramborový salát; uvařené brambory nakrájíme na kostky, přidáme nakrájené okurky a s vystydlou kořenovou zeleninu, kterou jsme si pět minut svařili v osolené vodě s trochou octa a divokého koření
4. Přidáme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici, sůl, pepř, worchestr a dochutíme cukrem a citronem, opatrně promícháme
5. Necháme nejméně čtyři hodiny odležet v chladu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy