bezmasé
Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka
Skvělé bramborové knedlíky s překvapením servírované se smetanovou houbovou omáčkou, dobrý nápad na bezmasý oběd či večeři.
Buchtičky se šodó
Některými lidmi tolik milované, některými zase nenáviděné pečené buchtičky, podávané přelité žloutkovým krémem.
Fazolky na smetaně s vejci a bramborem
Oblíbené fazolové lusky podušené na cibulce, dochucené, kromě jiného, zakysanou smetanou, servírované s vejci uvařenými na tvrdo a vařenými brambory.
Houbová žemlovka
Chleba s mlékem promíchaný s houbovou směsí, přelitý vajíčkovou směsí, zapečený dozlatova. Vyzkoušejte tento osvědčený babičkovský recept na úžasnou houbovou žemlovku!
Chlupatý s houbami
Tento recept pochází z minulého století. Takto se připravuje ve Východních Čechách. Jde vlastně o klasické chlupaté knedlíky, které se servírují promíchané se smaženicí z lesních hub. I když pokrm nevypadá nijak vábně, kdo má rád houby, si na něm určitě pochutná.
Jahodové a borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta
Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta patří mezi tradiční sezónní pokrmy, když máme zahrádky plné jahod a borůvek je po lesích také dost. Ovšem lze je připravit i ze zavařených jahod a borůvek!
Knedlíky s vejci
Rychlá večeře za pár korun. Vajíčka smíchaná s kostkami orestovaného houskového knedlíku.
Koprová omáčka s vejcem
Klasický recept z minulého století na chutnou koprovku servírovanou s vejcem uvařeným na tvrdo a houskovým knedlíkem.
Koprová omáčka s vejci
Teplá smetanová omáčka nasládlé chuti s vůní a chutí především po kopru, servírovaná s vejci uvařenými na tvrdo a houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Míchaná vejce se syrovou cibulkou
Recept na rychlou snídani, vajíčka míchaná s cibulí.
Ňoky z odpalovaného těsta se žahourem
Recept z lidové kuchyně na ovocnou řídkou kaši z borůvek servírovanou spolu s domácími ňoky z odpalovaného těsta.
Nudle s mákem
Nudle s mákem patří neodmyslitelně k české kuchyni. Servírované přelité rozpuštěným máslem jsou skvělé.
Pečené brambory s cibulí a česnekovou omáčkou
Osminky nových brambor s plátky cibule obalené v sádle. Pečené do zlatova a podávané s pikantní omáčkou.
Smažák
Obalované plátky eidamu usmažené pěkně dozlatova, servírované s různě upravenými brambory a tatarskou omáčkou.
Smažený květák s bramborem a domácí tatarskou omáčkou
Kdo by neznal, chvíli povařený květák rozebraný na jednotlivé růžičky, okapaný, obalený v těstíčku a strouhance, usmažený pěkně dozlatova, servírovaný s vařeným bramborem a domácí tatarskou omáčkou.
Smažený sýr s hranolkami
Smažený sýr neboli “Smažák” je pokrm, který dali světu právě Češi. Tradičně se podává s hranolkami nebo jinak upravenými bramborami, případně ho můžeme servírovat v bulce jako burger.
Špekové knedlíky v žampiónové omáčce
Špekové knedlíky připravené z polotovaru (bramborové knedlíky v prášku), servírované se smetanovou omáčkou s vložkou žampiónů.
Tvarohové knedlíky se švestkami
Knedlíky z tvarohového těsta plněné švestkami, uvařené ve vodě, nakonec servírované hojně posypané mákem s míchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem.
Vařený květák s osmaženou strouhankou, brambor
Uvařené růžičky květáku servírované posypané na přepuštěném másle osmaženou strouhankou a vařenými brambory.
Žemlovka
Další recept na žemlovku (semlbábu) ze staré kuchařky z počátku minulého století.
- 1
- 2
- Následující
reklama