REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlupatý s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept pochází z minulého století. Takto se připravuje ve Východních Čechách. Jde vlastně o klasické chlupaté knedlíky, které se servírují promíchané se smaženicí z lesních hub. I když pokrm nevypadá nijak vábně, kdo má rád houby, si na něm určitě pochutná.


Ingredience:
Na chlupaté knedlíky:
400 gbrambor uvařených ve slupce
400 gsyrových brambor
200 ghrubé mouky
3 lžíceškrobu
1 kscelé vejce
1 ksvaječný žloutek
1 ksden stará houska
voda
sůl
400-500 gčerstvých hub
5-6 ksvajec
2 kscibule
3 lžícemásla
2 lžícekmínu
voda na podlití
sůl

Postup:

Příprava chlupatých knedlíků:

  1. Nastrouháme syrové brambory, částečně vymačkáme vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl, mouku, škrob, promícháme a tvoříme drobnější kulaté knedlíky
  2. Připravené knedlíky uvaříme v osolené vroucí vodě asi 10 minut, záleží na jejich velikosti.

Příprava smaženice:

  1. Cibuli oloupeme a na jemno ji nakrájíme, houby očistíme, propláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky
  2. Na rozpuštěném másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme houby, zamícháme je, dochutíme kmínem, osolíme, v případě potřeby je mírně podlijeme vodou
  3. Houby dusíme doměkka
  4. Vajíčka rozšleháme se solí a před koncem dušení je vmícháme do podušených hub, směs mícháme tak dlouho, dokud vajíčka nezhoustnou.

Servírování:

Je to jednoduché, knedlíky ve větší míse promícháme se smaženicí, horké podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy