REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové a borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta patří mezi tradiční sezónní pokrmy, když máme zahrádky plné jahod a borůvek je po lesích také dost. Ovšem lze je připravit i ze zavařených jahod a borůvek!


Ingredience:
500 ghrubé mouky
30 gmásla
500 mlpolotučného mléka
2 ksvaječné žloutky
jahody a borůvky
špatka soli
mouka na posypání pracovní plochy
mírně osolená voda na uvaření knedlíků
Na posyp a dochucení:
moučkový cukr
strouhanka
máslo

Postup:
  1. Do horkého mléka dáme rozpustit máslo, přidáme špetku soli a rychle vmícháme mouku, mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny hrnce, pak odstavíme, necháme prochladnout, do vlažného těsta vmícháme rozšlehané vaječné žloutky
  2. Prochladlé těsto vyklopíme na moukou posypanou pracovní plochu, rukyma vypracujeme vláčné těsto, to rozdělíme na dvě poloviny, z každého vyválíme váleček, z kterého pak nakrájíme 16 stejně velkých dílků
  3. Z jednotlivých kousků těsta vytvarujeme placku, do které zabalíme jednu či dvě jahody nebo několik borůvek, zabalíme, vytvarujeme knedlík
  4. Knedlíky zaváříme v mírně osolené vodě asi 5 minut
  5. Horké knedlíky na talířích posypeme strouhankou osmaženou na másle, posypeme je moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy