REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chleba s mlékem promíchaný s houbovou směsí, přelitý vajíčkovou směsí, zapečený dozlatova.


Ingredience:
350 ghříbků
340 gchleba
125 gnstrouhaného sýru gruyére
750 mlmléka
2 lžičkyslunečnicového oleje
2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu
1/4 lžičkymletého pepře
1/4 lžičkysoli
2 hrstěnasekané petrželky
3 ksvelkých vajec
2 ksvětších hnědých žampionů
1 ksstroužku česneku
1 ksbílku
olej na vymazání

Postup:

1. Do mísy dáme na kostičky o hraně 2 cm nakrájený chleba, zalijeme 500 ml mléka a za občasného promíchání dáme na 30 minut chladit do ledničky
2. V pánvi na rozehřátý olej dáme očištěné, rozčtvrcené hříbky i na plátky nakrájené klobouky žampionů a opékáme 5 minut
3. Pak vmícháme na drobno nasekanou petrželku, na jemno nasekaný rozmarýn, oloupaný, utřený stroužek česneku, osolíme, opepříme, opečeme ještě 1 minutu a sundáme z tepla 3. Do olejem vymazané zapékací mísy rozložíme asi polovinu chleba s mlékem, navrch rozetřeme houbovou směs z pánve, posypeme třetinou nastrouhaného sýru, přikryjeme zbývajícím chlebem a posypeme zbylým sýrem
4. Nakonec vše přelijeme zbylým mlékem našlehaným s vejci a bílkem, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy