REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapečená

Babiččin nákyp II.

Vrstvy uvařených nudlí proložené masem, sýrem, uzeninou a dalšími ingrediencemi, zapečené v troubě dozlatova.

Babiččin ovocný nudlák

Sladký pokrm z vařených nudlí, tvarohu a jahod, zapečený v troubě.

Babiččiny domácí šunkofleky

Doma připravené a pak uvařené šunkofleky, zapečené dozlatova s uzeným masem, cibulí a rozšlehanými vejci.

Bažant po staročesku s červeným zelí

Prošpikované porce bažanta pečené na cibulovém základě doměkka a podávané s dušeným červeným zelím.

Bejlík – husí (kachní) prsa na zázvoru a česneku

Bejlík je pojem z židovské kuchyně. Jde o husí nebo kachní prsa, která jsou ponechaná v páru, včetně spojující hrudní kosti a kůže. V obchodech ho najdeme pod názvem „motýlek“! Podle starých receptur se bejlík nejčastěji dusí nebo peče v troubě pod poklicí.

Beskydský závitek

Tento recept patří ke starým krajovým specialitám valašské a severomoravské kuchyně. Jedná se o plátky vepřové kýty pokladené mletým masem, obložené vejci, okurkou, paprikou a slaninou, upečené v troubě zamotané do tvaru závitků podlité vývarem.

Blatenská štika

Vykuchaná, z kůže stažená štika, upečená přelitá teplým máslem v ohnivzdorné misce, nakonec sypaná nastrouhaným sýrem a podlévaná smetanou.

Černý kuba

Vánoční pokrm našich babiček, kuba připravený ze sušených hub, cibule, česneku, koření a trhaných krupek.

Černý Kuba II.

Černý Kuba připravený ze sušených hub, krup, cibule, česneku a koření.

Černý kuba s kapustou

Recept z jižních Čech na pravého houbového kubu připraveného ze sušených hub, trhaných krupek a velké kapusty.

Přejít na stranu:

reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy