REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bažant po staročesku s červeným zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované porce bažanta pečené na cibulovém základě doměkka a podávané s dušeným červeným zelím.


Ingredience:
2 ksbažantů
2 kscibule
100 gšpeku
mletý pepř
olej na vymazání pekáčku
voda
sůl
Na červené zelí:
1 lžícevinného octa
150 mlbílého vína
3 ksvětších jablek
300 gcukru krupice
2 kscibule
1 ksmenší hlávky červeného zelí
olej
sůl

Postup:

1. Bažanty očistíme, naporcujeme, jednotlivé díly masa protáhneme částí špeku nakrájeného na nudličky, osolíme a opepříme
2. Maso vložíme na oloupané na drobno nasekané cibule do vymazaného pekáčku, přikryjeme zbylými plátky špeku, podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka za občasného potírání výpekem a podle potřeby podlévání vodou
3. Mezitím oloupané na jemné kostičky nakrájené cibule orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme nakrouhané zelí, zalejeme bílým vínem a přikryté dusíme do poloměkka, pak přilijeme vinný ocet, přisypeme cukr, osolíme, zahustíme nastrouhanými jablky a dodusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy