REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččiny domácí šunkofleky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma připravené a pak uvařené šunkofleky, zapečené dozlatova s uzeným masem, cibulí a rozšlehanými vejci.


Ingredience:
350 gvařeného uzeného masa
30 gsádla nebo oleje
3 ksvajec
1 ksstředně velké cibule
4 dlmléka
mletý pepř
tuk na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání pekáčku
voda
sůl
Na těsto:
300 ghrubé mouky
2 ksvajec
1 dlvoda
mouka na pomoučení
sůl

Postup:

1. V míse smícháme hrubou mouku, vejce, vodu, sůl a když se těsto začne spojovat, přeložíme ho na vál a ručně hněteme, dokud není vláčné, rozdělíme ho na 3 části a zbytek zabalíme do fólie, aby neoschnulo
2. Těsto postupně vyválíme na pomoučeném vále na velmi tenký plát, položíme ho na čistou utěrku, necháme oschnout, potom nakrájíme na širší nudle a dáme vařit do osolené vroucí vody doměkka (asi 10 minut), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat
3. Vařené uzené maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na jemné kostičky a obojí orestujeme na rozehřátém tuku, když se začne cibulka barvit dozlatova, odstavíme z tepla a přesypeme do mísy
4. Přidáme uvařené fleky, osolíme, opepříme, promícháme, přendáme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 20 minut, když začnou zlátnou, zalijeme je rozšlehanými vejci v mléce se špetkou soli a dopečeme
5. Upečené fleky vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout, pak je ostrým nožem nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a doplníme kyselými okurkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy