REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččiny domácí šunkofleky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma připravené a pak uvařené šunkofleky, zapečené dozlatova s uzeným masem, cibulí a rozšlehanými vejci.


Ingredience:
350 gvařeného uzeného masa
30 gsádla nebo oleje
3 ksvajec
1 ksstředně velké cibule
4 dlmléka
mletý pepř
tuk na vymazání pekáčku
strouhanka na vysypání pekáčku
voda
sůl
Na těsto:
300 ghrubé mouky
2 ksvajec
1 dlvoda
mouka na pomoučení
sůl

Postup:

1. V míse smícháme hrubou mouku, vejce, vodu, sůl a když se těsto začne spojovat, přeložíme ho na vál a ručně hněteme, dokud není vláčné, rozdělíme ho na 3 části a zbytek zabalíme do fólie, aby neoschnulo
2. Těsto postupně vyválíme na pomoučeném vále na velmi tenký plát, položíme ho na čistou utěrku, necháme oschnout, potom nakrájíme na širší nudle a dáme vařit do osolené vroucí vody doměkka (asi 10 minut), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat
3. Vařené uzené maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na jemné kostičky a obojí orestujeme na rozehřátém tuku, když se začne cibulka barvit dozlatova, odstavíme z tepla a přesypeme do mísy
4. Přidáme uvařené fleky, osolíme, opepříme, promícháme, přendáme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 20 minut, když začnou zlátnou, zalijeme je rozšlehanými vejci v mléce se špetkou soli a dopečeme
5. Upečené fleky vyndáme z trouby, necháme 10 minut odpočinout, pak je ostrým nožem nakrájíme na porce, rozdělíme na talíře a doplníme kyselými okurkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy