REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččin ovocný nudlák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký pokrm z vařených nudlí, tvarohu a jahod, zapečený v troubě.


Ingredience:
500 gširokých nudlí (fleků)
400 gjahod
250 gměkkého tvarohu
80 gmásla
3 ksvajec
100 mlmléka
3 lžícecukru
citronová kůra

Postup:

1. Uvařené nudle v nesolené vodě scedíme, přidáme lžíci másla a promícháme
2. Jednu lžíci másla utřeme se dvěma lžícemi cukru a 1 žloutkem, přidáme tvaroh, jedno rozklepnuté vejce, kůru z poloviny dobře očištěného citronu a vše dobře promícháme
3. Do zapékací mísy střídavě vrstvíme uvařené těstoviny, tvaroh a očištěné, na půlky nakrájené jahody, končíme nudlovou vrstvou
4. Vrchní nudlovou vrstvu polijeme mlékem s rozšlehaným vejcem, bílkem, lžičkou cukru a lžící másla, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut, pak přidáme další jahody a dopečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy