REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Babiččin nákyp II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstvy uvařených nudlí proložené masem, sýrem, uzeninou a dalšími ingrediencemi, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gměkkého tvarohu
250 gumletého pečeného masa, pečené kuře či vepřová
250 gširokých nudlí
100 gměkkého sýra
30 gmásla
3 ks natvrdo uvařená vejce
2 ksšpišské nebo jiné pikantní klobásy
2 lžícemléka
sekaná petrželka
strouhaný sýr
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. V míse utřeme měkký tvaroh se dvěma lžícemi mléka, vzniklou krémovou hmotu osolíme a okořeníme pepřem
2. Na obdélníčky nakrájený tavený sýr, vychladlá vařená vejce i klobásu rozkrájíme na kolečka
3. Kolečka klobásy opečeme na troše másla
4. V osolené vodě uvaříme obvyklým způsobem nudle, scedíme je a necháme důkladně okapat
5. Pekáček vymazaný máslem poklademe částí nudlí, na nudle rozložíme trochu pomletého masa, potom poklademe vrstvou tvarohu, na něj položíme několik kousků opečené klobásy, několik plátků natvrdo uvařených vajec a plátky měkkého sýra, nakonec vše zakryjeme vrstvou nudlí
6. Vrstvy opakujeme, skončíme vrstvou nudlí, pokrytou mletým masem a zasypanou strouhaným sýrem
7. Povrch poklademe několika kousky másla
8. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme nejlépe s celerovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy