REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černý kuba s kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z jižních Čech na pravého houbového kubu připraveného ze sušených hub, trhaných krupek a velké kapusty.


Ingredience:
250 gtrhaných krupek
100 gslaniny
30 gtuku
20 gsušených hub
1 ksvelké kapusty
voda
sůl

Postup:

1. Krupky dáme na 2 hodiny máčet, pak je několikrát propláchneme a v cedníku necháme okapat
2. Máčené kroupy uvaříme do měkka s kouskem tuku, aby se nepřipálily, zvlášť uvaříme sušené houby a očištěnou kapustu
3. Povařenou a rozsekanou kapustu podusíme na rozpálené slanině, smícháme s krupkami, rozsekanými houbami, rozředíme vývarem z hub a kapusty
4. Vše promícháme, vlijeme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Po zapečení povrch pomastíme a dopečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy