Recept z jižních Čech na pravého houbového kubu připraveného ze sušených hub, trhaných krupek a velké kapusty.
Ingredience:
250 g | trhaných krupek |
100 g | slaniny |
30 g | tuku |
20 g | sušených hub |
1 ks | velké kapusty |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Krupky dáme na 2 hodiny máčet, pak je několikrát propláchneme a v cedníku necháme okapat
2. Máčené kroupy uvaříme do měkka s kouskem tuku, aby se nepřipálily, zvlášť uvaříme sušené houby a očištěnou kapustu
3. Povařenou a rozsekanou kapustu podusíme na rozpálené slanině, smícháme s krupkami, rozsekanými houbami, rozředíme vývarem z hub a kapusty
4. Vše promícháme, vlijeme do vymaštěného pekáče a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
5. Po zapečení povrch pomastíme a dopečeme.