Čerstvé podušené houby, zapečené spolu s brambory, vejci a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | brambor |
400 g | čerstvých hub |
60 g | cibule |
40 g | strouhanky |
30 g | tuku |
30 g | másla |
2 dl | mléka |
3 ks | vejce |
mletý pepř | |
pažitka | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Očištěné a omyté houby nakrájené na plátky dusíme na másle s drobně nakrájenou osmahnutou cibulkou do měkka
3. Podušené houby ochutíme pepřem, solí a pažitkou
4. Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče střídavě klademe vrstvy nakrájených brambor a dušených hub, poslední vrstvou mají být brambory
5. Vše zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem se solí
6. Pomastíme zbylým tukem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Podáváme s různými zeleninovými saláty.