REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domažlický houbovec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé podušené houby, zapečené spolu s brambory, vejci a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 gbrambor
400 gčerstvých hub
60 gcibule
40 gstrouhanky
30 gtuku
30 gmásla
2 dlmléka
3 ksvejce
mletý pepř
pažitka
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvařené ve slupce necháme vychladnout, vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Očištěné a omyté houby nakrájené na plátky dusíme na másle s drobně nakrájenou osmahnutou cibulkou do měkka
3. Podušené houby ochutíme pepřem, solí a pažitkou
4. Do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče střídavě klademe vrstvy nakrájených brambor a dušených hub, poslední vrstvou mají být brambory
5. Vše zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem se solí
6. Pomastíme zbylým tukem a zapečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Doporučení:

Podáváme s různými zeleninovými saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy