REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ferble

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný, hodně starý, přitom jednoduchý recept na houby servírované s polévkovou drobenkou. Pochází z Plzeňska. Dříve se drobenka dělala doma z nudlového těsta a sušila, dnes můžeme použít i hotovou, z obchodu.


Ingredience:
250 ghub
250 gpolévkové drobenky
2 dlvývaru z kostí
1 kscibule
majoránka
česnek
sádlo
kmín
pepř
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Houby na jemno nasekáme
2. Drobenku dáme vařit do mírně osolené vody
3. Na sádle zpěníme a do zlatova osmahneme cibulku
4. Houby podusíme na lžičce sádla, osolíme, okmínujeme
5. Uvařenou drobenku slijeme, propláchneme, necháme okapat
6. V míse promícháme, uvařenou drobenku, s podušenými houbami, osmaženou cibulkou, ochutíme podle chuti česnekem, majoránkou, pepřem, solí
7. Směs narovnáme do pekáčku, zalijeme vývarem z kostí a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C, zapékáme tak dlouho, až se na povrchu začne tvořit kůrčička, pokrm je hotový
8. Ferble posypeme nasekanou petrželkou, podáváme teplé s kyselou okurkou, nebo čalamádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy