Ve vývaru po vařeném bůčku uvařené těstoviny, zapečené spolu s kostičkami bůčku v troubě, přelité vaječnou směsí a zapečené dozlatova.
Ingredience:
3/4 kg | uzeného bůčku |
100 g | tvrdého ementálu |
1 balení | středně velkých flíčků |
2 lžíce | sádla |
1 lžička | sladké papriky |
1/4 lžičky | pepře |
1/4 l | mléka |
2 ks | vejce |
trochu kari koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Uzený bůček povaříme a první vodu slijeme, zalijeme jej čistou horkou vodou a vaříme doměkka
2. Měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme, dolijeme podle potřeby vodou a uvaříme v něm flíčky doměkka (těstoviny uvařené ve vývaru budou chutnější)
3. Pekáč vymažeme lžící vyškvařeného sádla a vložíme do něho zcezené, důkladně okapané těstoviny, přidáme k nim na drobné kostičky pokrájené maso, koření, pepř, sůl, druhou lžíci sádla, vše promícháme, povrch urovnáme a flíčky dáme na 15 minut zapéci do trouby vyhřáté na 190-200 °C
4. Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme a přidáme 2 ks vejce, na křenovém struhadle ustrouhaný ementál a dobře vše rozkverláme
5. Rozpečené flíčky vyjmeme z trouby, po celé ploše je přelijeme připravenou vaječnou zálivkou a pečeme dál, až povrch flíčků zezlátne, je pokrm hotový.
Jako přílohu podáváme hlávkový salát zalitý jogurtem.