REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flíčky s uzeným masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru po vařeném bůčku uvařené těstoviny, zapečené spolu s kostičkami bůčku v troubě, přelité vaječnou směsí a zapečené dozlatova.


Ingredience:
3/4 kguzeného bůčku
100 gtvrdého ementálu
1 balenístředně velkých flíčků
2 lžícesádla
1 lžičkasladké papriky
1/4 lžičkypepře
1/4 lmléka
2 ksvejce
trochu kari koření
voda
sůl

Postup:

1. Uzený bůček povaříme a první vodu slijeme, zalijeme jej čistou horkou vodou a vaříme doměkka
2. Měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme, dolijeme podle potřeby vodou a uvaříme v něm flíčky doměkka (těstoviny uvařené ve vývaru budou chutnější)
3. Pekáč vymažeme lžící vyškvařeného sádla a vložíme do něho zcezené, důkladně okapané těstoviny, přidáme k nim na drobné kostičky pokrájené maso, koření, pepř, sůl, druhou lžíci sádla, vše promícháme, povrch urovnáme a flíčky dáme na 15 minut zapéci do trouby vyhřáté na 190-200 °C
4. Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme a přidáme 2 ks vejce, na křenovém struhadle ustrouhaný ementál a dobře vše rozkverláme
5. Rozpečené flíčky vyjmeme z trouby, po celé ploše je přelijeme připravenou vaječnou zálivkou a pečeme dál, až povrch flíčků zezlátne, je pokrm hotový.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme hlávkový salát zalitý jogurtem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy