REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flíčky s uzeným masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru po vařeném bůčku uvařené těstoviny, zapečené spolu s kostičkami bůčku v troubě, přelité vaječnou směsí a zapečené dozlatova.


Ingredience:
3/4 kguzeného bůčku
100 gtvrdého ementálu
1 balenístředně velkých flíčků
2 lžícesádla
1 lžičkasladké papriky
1/4 lžičkypepře
1/4 lmléka
2 ksvejce
trochu kari koření
voda
sůl

Postup:

1. Uzený bůček povaříme a první vodu slijeme, zalijeme jej čistou horkou vodou a vaříme doměkka
2. Měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme, dolijeme podle potřeby vodou a uvaříme v něm flíčky doměkka (těstoviny uvařené ve vývaru budou chutnější)
3. Pekáč vymažeme lžící vyškvařeného sádla a vložíme do něho zcezené, důkladně okapané těstoviny, přidáme k nim na drobné kostičky pokrájené maso, koření, pepř, sůl, druhou lžíci sádla, vše promícháme, povrch urovnáme a flíčky dáme na 15 minut zapéci do trouby vyhřáté na 190-200 °C
4. Do mísy nalijeme mléko, rozšleháme a přidáme 2 ks vejce, na křenovém struhadle ustrouhaný ementál a dobře vše rozkverláme
5. Rozpečené flíčky vyjmeme z trouby, po celé ploše je přelijeme připravenou vaječnou zálivkou a pečeme dál, až povrch flíčků zezlátne, je pokrm hotový.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme hlávkový salát zalitý jogurtem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy