REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené brambory s uzeninou a vejci.


Ingredience:
1 kguvařených brambor
350 guzeniny
1 ksvětší cibule
6 ksvajec
1 dclmléka
mletý černý pepř
majoránka
sůl
tuk na vymazání zapékací misky

Postup:

1. Zapékací misku vymažeme tukem
2. Předem uvařené, vychladlé brambory nakrájíme na kousky, cibuli a uzeninu na kostičky a vše vložíme do zapékací misky
3. Osolíme a za občasného promíchání v troubě pečeme při teplotě kolem 190 °C, cca 15 minut
4. V této fázi pokrm okořeníme mletým pepřem a majoránkou, promícháme a ještě chvíli pečeme
5. Nakonec rozšleháme vajíčka s mlékem a rovnoměrně je nalijeme k bramborům
6. Francouzské brambory zapékáme do zrůžovění.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy