REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černý Kuba II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Černý Kuba připravený ze sušených hub, krup, cibule, česneku a koření.


Ingredience:
300 gječných krup
100 gvepřového sádla
50 gsušených hub
5 ksstroužků česneku
2 kscibule
2 lžičkykmínu
majoránka
mletý pepř
voda
sůl
sádlo na vytření misek

Postup:

1. Do misky dáme sušené houby, zalijeme je studenou vodou a necháme alespoň 30 minut nabobtnat
2. Kroupy dobře propereme pod tekoucí vlažnou vodou a pak je necháme okapat
3. V hrnci na 50 g rozehřátého másla zpěníme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme okapané kroupy, osmahneme je, osolíme, podlijeme trochou vody a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka (na skus)
4. V pánvi na 20 g rozehřátého sádla opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli s kmínem, přidáme scezené nabobtnalé houby, orestujeme je a odstavíme z tepla
5. Pak je vmícháme do připravených krup, směs dochutíme solí, pepřem, oloupanými prolisovanými stroužky česneku a majoránkou
6. Kroupy rozdělíme do sádlem vymazaných zapékacích misek, navrch je poklademe vločkami zbylého sádla, dáme do trouby a při 180 °C zapečeme dozlatova (asi 30 minut).

Doporučení:

Pro slavnostnější příležitost můžeme připravit s uzeným masem nebo osmaženou anglickou slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy