REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Černý kuba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční pokrm našich babiček, kuba připravený ze sušených hub, cibule, česneku, koření a trhaných krupek.


Ingredience:
750 mlvody
300 gtrhaných krupek
60 gsádla
20 gsušených hub
3 ksvelkých stroužků česneku
1 ksvelké cibule
majoránka
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Trhané krupky propláchneme vodou a necháme okapat
2. V kastrůlku na kousku rozehřátého sádla osmahneme dorůžova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vsypeme krupky, krátce opražíme, zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka
3. Sušené, přes noc namočené houby uvaříme doměkka, vodu scedíme do hrnku, dáme stranou a houby nakrájíme na drobno
4. Do dušených krupek vmícháme nakrájené houby, oloupané, prolisované stroužky česneku a koření
5. Hmotu navrstvíme do sádlem vymaštěné zapékací misky, povrch omastíme trochou sádla, polijeme uschovanou vodou z hub a zapečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy