REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapečená

Táborský maňas

Regionální pokrm z krup, brambor, škvarků, sušených hub …, připravený pečením.

Uhlířina s těstovinami

Na cibulce opečený kabanos, promíchaný s vařenými bramborami, těstovinami a kořením.

Uzené maso po horňácku

Podáváme teplé jako hlavní pokrm k obědu nebo večeři. Jedná se o povařené uzené maso, měkké nakrájené na kostky, ty zapečené v troubě na sádle spolu s cibulí, zelím a brambory, pokrm ke konci přípravy zjemněný smetanou.

Uzené s tuřínem

Plátky uzeného masa potřené medovou pastou, zapečené v pekáčku, servírované s podušenými špalíčky tuřínu. Recept z Krkonoš.

Uzené v chlebu

Česká klasika, uzená plec vložená doprostřed těsta na chleba, který ve tvaru bochánku upečeme dozlatova.

Valašský kontrabáš

Uvařená pohanka a brambory, ty ještě rozšťouchané, obojí zapečené v troubě spolu s uzeným masem, cibulí a česnekem, směs ochucená kořením.

Valašský kontrabáš II.

Menu ze staročeské kuchyně v podobě vařených brambor a pohankových krup zapečených v troubě s uzeným masem a cibulí.

Vánoční houbovec

Houbová směs připravená z podušených hub, uzeniny, koření, cibule a veky, přelitá rozšlehanými vejci s mlékem, zapečená dozlatova.

Velikonoční hlavička

Tento recept našich babiček a prababiček je vlastně nádivka z uzené krkovičky nebo bůčku, rohlíků, mladých kopřiv, vajec a koření, upečená v troubě, servírovaná teplá jako hlavní chod, nebo jako studená svačinka, spolu s chlebem.

Velikonoční holoubata z Jistebnice

Krajový recept z dob našich babiček a prababiček.

Velikonoční koláč z Podolince

Zapékané brambory ze slaninou a vejci.

Velikonoční masová nádivka

Nádivka z vepřového plecka, uzeného bůčku a králičího masa.

Vepřová kýta na smetaně

Jeden z tradičních pokrmů našich babiček. Pečená kýta servírovaná politá smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřová ouška zapečená se sýrem

Vepřová ouška uvařená ve vývaru z kostí, měkká potřené máslem, posypaná strouhankou smíchanou s nastrouhaným ementálem a zapečená v troubě.

Vepřové na divoko (po staročesku)

Z receptáře našich babiček. V remosce upečená kýta, servírovaná s omáčkou připravenou z výpeku.

Vepřové výpečky

Větší kostky vepřového bůčku okořeněné pepřem, osolené, promíchané s cibulí a prolisovaným česnekem, upečené v troubě podlité vodou.

Vepřový vrabec

Upečené vepřové plece s chutí po cibuli, česneku a rajčatového protlaku.

Vepřový vrabec po hanácku

Na plátky nakrájené vepřové plece s kořením, plněné bůčkem.

Vizovické velikonoční kůzle

Velikonoční recept na kousky pečeného kůzlete.

Vojta

Z receptáře našich babiček, recept ze středních Čech. Houby podušené na másle, smíchané s širokými nudlemi a zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy