REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šoulet po židovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fazole, cizrna a kroupy, jako základ skvělého pokrmu z dob našich předků.


Ingredience:
300 gpečeného kačeního masa (včetně výpeku)
200 gcizrny
200 gfazolí
200 gkrup
5 ksvětších stroužků česneku
3 kscibule
1 lžícesaturejky
1 lžícemajoránky
1 lžičkapepře
hovězí vývar
kachní sádlo
sůl

Postup:

1. Fazole, kroupy i cizrnu necháme nejlépe přes noc nabobtnat
2. Pak je uvaříme zvlášť v dostatečném množství vývaru
3. Po uvaření luštěniny zcedíme a smícháme, vývar si ponecháme
4. Na zapékací míse nebo pekáči necháme na kačením sádle zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli
5. Pekáč stáhneme z ohně a přidáme promíchanou směs, na kostičky nakrájené kačení maso, rozetřený česnek, majoránku, sušenou saturejku a mletý pepř, mírně osolíme 6. Vše promícháme, podlijeme menším množstvím teplého vývaru a dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C zapéci na cca 35 minut
7. Potom směs zalijeme trochou výpeku a sádlem z kachny a necháme dalších 10-15 minut prohřát!

Doporučení:

Podáváme jako samostatný chod nebo jako přílohu k masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy