REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šoldra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velikonoční jídlo z Těšínska. Uzená krkovička, pečínka nebo šunka uvařená ve vodě, obalená ve vykynutém plátu těsta a upečená dozlatova.


Ingredience:
600 guzeného masa bez kosti
250 gpolohrubé mouky
100 gtuku
15 gdroždí
2 ksžloutky
šálek mléka
sůl

Postup:

1. Uzenou krkovičku, pečínku nebo šunku uvaříme, vyloupneme kosti a necháme vychladnout
2. Vykynutým droždím zaděláme slané těsto tuhé jako na mazance, dobře propracované necháme vykynout
3. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník na prst tlustý, maso do něj pečlivě zavineme, necháme znovu vykynout
4. Nakonec těsto potřeme žloutkem a upečeme, v troubě vyhřáté na 200 °C, do červena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy