REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šumavský kuba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta staročeského kuby, tentokrát je recept původem ze Šumavy a připravuje se z krup, hub, sádla, másla, česneku, kmínu, majoránky, pepře a soli.


Ingredience:
300 gkrup
200 gčerstvých hub
100 gsádla
20 gmásla
4 ksstroužky česneku
majoránka
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kroupy si propláchneme teplou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme trochu kmínu a uvaříme doměkka, poté kroupy scedíme a necháme okapat
2. Pak si očistíme čerstvé houby a nakrájíme je na plátky a oloupané stroužky česneku utřeme se solí
3. Poté si plátky hub podusíme doměkka na trošce sádla a zamícháme je do okapaných krup společně s utřeným česnekem se solí, většinou sádla, pepřem a majoránkou
4. Hotovou směs si rozestřeme do sádlem vymazaného pekáče, pekáč vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme dorůžova, před koncem zapečení na povrch naskládáme plátky másla a necháme je rozpustit
5. Hotového kubu rozdělíme na jednotlivé porce a servírujeme třeba s kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy