Zapékané brambory ze slaninou a vejci.
Ingredience:
150 g | slaniny |
200 g | brambor |
100 g | polohrubé mouky |
50 g | másla |
3 ks | pórky |
4 ks | vejce |
lžíce oleje | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z mouky, špetky soli a jednoho vajíčka vypracujeme tuhé těsto, kterým vyložíme máslem vymazanou koláčkovou formu
2. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, pórek nakrájíme a podusíme na másle
3. Slaninu nakrájíme na velmi tenké plátky
4. Na těsto do formy rozložíme nejprve polovinu slaniny, pak plátky osolených oloupaných brambor, pórek, nakonec dáme druhou část slaniny
5. Zalijeme třemi osolenými a opepřenými rozkvedlanými vejci a upečeme do červena
6. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme.