Nádivka z vepřového plecka, uzeného bůčku a králičího masa.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
200 g | uzeného bůčku (krkovice) |
150 g | králičího masa (kuřecího) |
150 g | vepřového plecka |
100 ml | mléka |
1 ks | cibule |
5 ks | vajec |
5 ks | rohlíků (housek) |
4 ks | stroužky česneku |
2 lžíce | nakrájené petrželové nati |
špetka muškátového květu | |
hrst mladých kopřiv | |
mletý pepř | |
sůl | |
strouhanka na vysypání pekáčku | |
sádlo na vymazání pekáčku |
Postup:
1. Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu
2. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)maso
3. Společně vše zvolna vaříme doměkka (asi 30 minut)
4. Měkké maso vyjmeme
5. Mezitím nakrájíme na kostky rohlíky (housky)
6. Vychladlé maso nakrájíme na drobné kostičky a dáme do mísy
7. Přidáme nakrájené rohlíky (žemle), vejce rozšlehaná v mléce, koření, bylinky a sůl
8. Podle potřeby přilijeme vychladlý vývar
9. Směs promícháme a necháme 5 minut odstát
10. Pekáček nebo ohnivzdornou mísu vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou
11. Dáme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut.