REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Táborský maňas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Regionální pokrm z krup, brambor, škvarků, sušených hub …, připravený pečením.


Ingredience:
250 gbrambor
250 gkrup
100 gtuku
3 dlmasového vývaru
2 hrstiškvarků
několik hrstísušených hub
sádlo na vymazání pekáčku
majoránka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve třech vodách vypereme kroupy a uvaříme je do poloměkka
2. Oloupeme a na kostičky pokrájíme brambory
3. Několik hrstí sušených hub namočíme a potom je za občasného podlévání vodou, v níž jsme houby namáčeli, dusíme na tuku
4. Vařené kroupy, syrové brambory a houby promícháme se lžičkou soli, lžičkou pepře, lžičkou majoránky, 2 hrstmi škvarků a 1/
3 l masového vývaru
5. Směs pečeme do červena v tukem vymaštěném pekáčku při teplotě kolem 190-200 °C.

Poznámka:

Foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy