REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapečená

Kachna po moravsku

Pečená kachna nadívaná jablky, slaninou a kořenovou zeleninou, upečená, na listech kapusty, dozlatova.

Kachna po šumavsku

Krajové jídlo ze Šumavy. Pečená kachnička servírovaná s knedlíky, přelitá omáčkou z výpeku nastavenou na sádle orestovanou směsí z hub a uzeného masa, dochucená červeným vínem.

Kachna podle prababičky

Naporcovaná kachna, prošpikovaná cibulí, potřená prolisovaným česnekem, upečené v troubě dozlatova, na závěr potřená nastrouhaným křenem smíchaným s jablkem.

Kachní stehna s povidlovou omáčkou

Jaroslav Sapík připravil v pořadu “Česko na talíři” recept na staročeskou kachnu přelitou povidlovou omáčkou. Zde je tento recept na upečená kachní stehna zapečená spolu s voňavou omáčkou z povidel a dalších ingrediencí.

Kapustové závitky se sušenými houbami

Staročeský recept na využití sušených hub. V původním receptu byly kroupy, které jsou v tomto receptu nahrazeny pohankou. Závitky jsou ještě navíc zabaleny do anglické slaniny.

Klasické zapékané šunkofleky

Tradice, která nikdy nezklame – to jsou zapékané šunkofleky známé už od našich babiček. Pokud jako základ použijete Zátkovy vaječné fleky, jejichž receptura letos slaví 130 let, neuděláte chybu. Oblíbenou chuť jimi dotáhnete do konce.

Klobásy zapečené v zelí

Podušené zelí v pekáčku pokladené kolečky klobás, zapečené přelité smetanou.

Koleno pečené po staročesku

Stočený plát vykostěného kolena, potřený pastou a na cibulce upečený doměkka podlívaný černým pivem.

Kostrbáč s bramboračkou

Recept z Matějova (Vysočina, Horácko) od paní Marie Lysé

Králičí roláda ze severních Čech

Vykostěné maso z králíka naplněné ochucenou masovou směsí, zatočené do tvaru rolády a upečené v alobalu doměkka.

Králík pečený s vepřovým bokem

Dohromady na cibulce a česneku upečený králičí hřbet, vepřový a uzený bok.

Králík po staročesku

Porce králíka a plátky bůčku potřené česnekem, upečené spolu s cibulí, podlité vývarem doměkka.

Krkonošské závitky

Plátky vepřového plecka stočené do závitků, naplněné podušeným zelím, upečené v troubě doměkka.

Krkonšský toč III.

Pečená placka z brambor, škvarků, mléka a dalších ingrediencí, stočená do závinu, servírovaná posypaná škvarky.

Kroupoto

Kroupoto je velice jednoduché, přitom chutné jídlo podobné klasickému rizotu, ovšem rýže je zde nahrazena kroupami. Existuje mnoho variací, podobně, jako u rizota.

Kuře jako bažant II.

Kuře připravené jako divočina.

Kuře na divoko

Marinované půlky kuřete grilované na jehle. Recept ze Šumperska.

Kuře na zelí

Jedna porce, tedy kuřecí čtvrtka pečená spolu s kysaným zelím, slaninou a kořením. Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.

Kuře s nádivkou

Klasické kuřátko nadité žemlovou nádivkou zjemněnou sněhem z bílků, upečené v troubě dozlatova.

Kuře se staročeskou nádivkou

Kuře plněné nádivkou z rohlíků, slaniny, žampionů a dalších ingrediencí, upečené doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy