pečená, zapečená
Kachna po moravsku
Pečená kachna nadívaná jablky, slaninou a kořenovou zeleninou, upečená, na listech kapusty, dozlatova.
Kachna po šumavsku
Krajové jídlo ze Šumavy. Pečená kachnička servírovaná s knedlíky, přelitá omáčkou z výpeku nastavenou na sádle orestovanou směsí z hub a uzeného masa, dochucená červeným vínem.
Kachna podle prababičky
Naporcovaná kachna, prošpikovaná cibulí, potřená prolisovaným česnekem, upečené v troubě dozlatova, na závěr potřená nastrouhaným křenem smíchaným s jablkem.
Kachní stehna s povidlovou omáčkou
Jaroslav Sapík připravil v pořadu “Česko na talíři” recept na staročeskou kachnu přelitou povidlovou omáčkou. Zde je tento recept na upečená kachní stehna zapečená spolu s voňavou omáčkou z povidel a dalších ingrediencí.
Kapustové závitky se sušenými houbami
Staročeský recept na využití sušených hub. V původním receptu byly kroupy, které jsou v tomto receptu nahrazeny pohankou. Závitky jsou ještě navíc zabaleny do anglické slaniny.
Klasické zapékané šunkofleky
Tradice, která nikdy nezklame – to jsou zapékané šunkofleky známé už od našich babiček. Pokud jako základ použijete Zátkovy vaječné fleky, jejichž receptura letos slaví 130 let, neuděláte chybu. Oblíbenou chuť jimi dotáhnete do konce.
Klobásy zapečené v zelí
Podušené zelí v pekáčku pokladené kolečky klobás, zapečené přelité smetanou.
Koleno pečené po staročesku
Stočený plát vykostěného kolena, potřený pastou a na cibulce upečený doměkka podlívaný černým pivem.
Kostrbáč s bramboračkou
Recept z Matějova (Vysočina, Horácko) od paní Marie Lysé
Králičí roláda ze severních Čech
Vykostěné maso z králíka naplněné ochucenou masovou směsí, zatočené do tvaru rolády a upečené v alobalu doměkka.
Králík pečený s vepřovým bokem
Dohromady na cibulce a česneku upečený králičí hřbet, vepřový a uzený bok.
Králík po staročesku
Porce králíka a plátky bůčku potřené česnekem, upečené spolu s cibulí, podlité vývarem doměkka.
Krkonošské závitky
Plátky vepřového plecka stočené do závitků, naplněné podušeným zelím, upečené v troubě doměkka.
Krkonšský toč III.
Pečená placka z brambor, škvarků, mléka a dalších ingrediencí, stočená do závinu, servírovaná posypaná škvarky.
Kroupoto
Kroupoto je velice jednoduché, přitom chutné jídlo podobné klasickému rizotu, ovšem rýže je zde nahrazena kroupami. Existuje mnoho variací, podobně, jako u rizota.
Kuře jako bažant II.
Kuře připravené jako divočina.
Kuře na divoko
Marinované půlky kuřete grilované na jehle. Recept ze Šumperska.
Kuře na zelí
Jedna porce, tedy kuřecí čtvrtka pečená spolu s kysaným zelím, slaninou a kořením. Podáváme nejlépe se špekovými knedlíky.
Kuře s nádivkou
Klasické kuřátko nadité žemlovou nádivkou zjemněnou sněhem z bílků, upečené v troubě dozlatova.
Kuře se staročeskou nádivkou
Kuře plněné nádivkou z rohlíků, slaniny, žampionů a dalších ingrediencí, upečené doměkka.
reklama